Ännu ett steg närmare…

2 kommentarer

Ännu ett steg närmare

Ännu ett steg närmare, men man har inte nått mållinjen än. Idag vaknade man hyfsat tidigt, trots att man inte somnade förrän efter 1 i natt.

Det första man gjorde på morgonen var att ge hundarna frukost, och sen fixa kaffe.

Därefter unnade man sig en någorlunda lugn stund innan man hoppade upp på sadeln och trampade iväg. Det blev en väl inarbetad runda och allt slutade på ca 40 km. Det som stack ut var nog medelhastigheten, som av någon anledning var lite högre än vanligt, men inget man blev besviken över.

Väl hemma tog det ett tag innan man började fixa lite här hemma, och arbetsmoralen var kanske inte riktigt på topp. Troligtvis då man var ganska trött i kroppen efter tidigare dagar, samt att värmen var ganska påtaglig.

Jag blev i alla fall nästan klar med planket. Det enda som återstår är två brädor som behöver kapas på längden. Dessa brädor har ju många år på nacken, och ser allmänt slitna ut. Personligen tycker jag dock att det är ganska tilltalande med alla olika nyanser, möjligtvis bortsett från det gröna.

Bakom planet finns en ganska stor buske som Turbo grävt en liten grop under för att ha tillgång till en extra sval och privat plats. Jag hoppas att detta kommer att göra den än mer behaglig att nyttja.

Drömmen börjar ta form!

Under lång tid har jag funderat på att byta ut min nuvarande cykel mot en nyare och bättre modell. Dessa funderingar har man naturligtvis fortfarande. Däremot har jag sen en tid tillbaka verkligen fått upp ögonen för liggcyklar/velomobiler. Jag hoppas snart att åtminstone kunna provköra någon sådan.

Det finns naturligtvis för- och nackdelar med allt, men det hör ju till vardagen. Jag tror i alla fall cyklingen kommer att öka markant om man på något sätt kan skydda sig från väderleken.

Hur det sen blir är naturligtvis för tidigt att säga, men drömmen finns där. Det var ju 2016 man först fick upp ögonen för sådana cyklar, och då var det en PodRide.

Den stora nackdelen är naturligtvis priset på en sån cykel, så man får nog börja spara på allvar nu. Detta är ytterligare något man är ännu ett steg närmare!

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 08 01 || 19:59

2 svar to 'Ännu ett steg närmare…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Skönt att börja morgonen lite lugnt 🙂
    Tycker också planket ser tilltalande ut. Jag gillar återvunnet material. Bra för miljön.
    Ha en bra fredag 🙂

    Lisa

    2024 08 02 || 10:39

  2. En liggcykel skulle vara roligt att testa på. Kramis

    Netti Starby

    2024 08 02 || 12:04

Lämna en kommentar: