Endast en enkel tur…

2 kommentarer

Endast en enkel tur

Idag blev det endast en enkel tur på cykelsadeln. Förvisso blev det drygt 40 km, men för ovanlighetens skull stannade man aldrig till på någon affär för att handla.

Tempot var helt klart godkänt, och slutade på 23,11 km/h.

Som alltid är det den sista sträckan på 3 km som märkbart drar ner tempot. Backarna som avslutar varje runda är verkligen inte nådiga där man går från 35 meter över havet till 115 meter över havet. Men även där går det lite upp och ner.

Antar att det är just därför det alltid är så skönt att komma hem från cykelturen. I morgon blir det i alla fall ingen cykeltur. Planen är att inte lämna tomtgränsen för annat än när hundarna ska rastas.

Därmed inte sagt att man inte kommer att få röra på sig. Gräsmattan ska klippas, huset ska städas, och mat ska lagas inför eftermiddagens besök. Blir det tid över kommer jag även att börja fixa med hundgårdarna nu när den fyrbenta gästen har återvänt till sin familj.

Under nästa vecka får man ju hjälp, så då lär det hela kunna bli färdigt. Det har varit många turer kring hur hundgården skulle byggas, men äntligen är man nöjd. Två separata ingångar precis bredvid varandra.

Bilden ovan är visserligen från innan ingången var färdig, men ändå.

9 dagar återstår av semestern!

De två första veckorna har verkligen gått oerhört snabbt, och nu går man snart in på den sista veckan. Tacksamt nog så känner man ändå att man fått gjort mycket hittills, och mer än så kommer att bli gjort.

Med lite tur så kommer vädret att vara tillräckligt gynnsamt under semesterns sista vecka. Förhoppningsvis blir det även regelbundna tillfällen att cykla iväg på några lagom långa turer.

Snart är det dags för oss att krypa till kojs, men först ska hundarna få en efterlängtad kvällspromenad innan jag kan avsluta dagen med lite läsning i all enkelhet.

Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt god natt.

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 07 26 || 22:01

2 svar to 'Endast en enkel tur…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Vad långt det blev och bra jobbat. Kramis

    Netti Starby

    2024 07 28 || 15:36

  2. Backiga cykelturer är inte lockande, mellan Länghem och jobbet i Tranemo var det backe upp och backe ner, så jag såg fram emot att cykla på platta Öland, men hade glömt att det blåser mer eller mindre varje dag här.
    Ha det fint!

    Marianne

    2024 07 28 || 16:38

Lämna en kommentar: