En tur på cykeln…

Inga kommentarer

En tur på cykeln

Idag blev det äntligen en tur på cykeln, då både vädret och omständigheterna var på min sida. Det är nästan pinsamt hur lite man cyklat i år, men man får vara tacksam när det väl blir av.

Rundan slutade på exakt 42 km, vilket är en jämn och fin siffra.

Vem vet; Om vädret tillåter blir det troligtvis ännu en liknande tripp i morgon. I sådant fall lär man dock behöva starta något tidigt för att slippa både värme och regn. Eller så gör man det oavsett, bara för att få röra på sig.

Att inte cykla gör mig rastlös på så många olika sätt. Den rastlösheten försvinner inte ens om man klipper gräset, eller går långpromenader med hundarna. Cykling är för mig den bästa formen av egentid man kan tänka sig.

Därmed inte sagt att man slipper klippa gräset bara för att man cyklar. I eftermiddags tog jag äntligen tag i detta, och nu är man verkligen mer än nöjd. Kroppen har fått röra på sig ordentligt idag, men trots detta är man inte riktigt färdig.

Hundarnas kvällspromenad väntar, och därefter kan man äntligen avsluta denna dag med lite läsning och allmänt slappande.

Elförbrukningen är återigen låg…

… men samtidigt marginellt högre än tidigare år. Från det ena till något helt annat…

Exakt vad detta beror på är svårt att säga, men nu är man ju hemma mer vilket naturligtvis gör att elförbrukningen stiger något.

Detta år blir samtidigt det år med högst elförbrukning sen 2019. Det året hade man den lägsta förbrukningen någonsin, med ett genomsnitt på 3,97 kWh/dygn. Hittills i år ligger man på drygt 9,47 kWh/dygn.

En fördubbling av förbrukningen under dessa år, men en anledning är uppenbar. Hade man inte snålat in på veden förra året så hade siffrorna garanterat sett väldigt annorlunda ut. Men som vi alla vet så är det billigare att värma ett hus med el, snarare än med ved. Kaminen bidrar dock med en mysfaktor som inte ett element kan nå upp till…

Under förra året ändrades ju mycket på många sätt, och även om man inte helt lämnat tankesättet kring downshifting så har man nog mer anpassat livet efter rådande omständigheter. På gott och ont.

Men över lag så är livet fortfarande enkelt och ljuvligt!

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 07 23 || 18:19

Publicerat i Baronen - In Real Life

Lämna en kommentar: