Blir det någon sommar?

1 kommentar

Blir det någon sommar

Blir det någon sommar i år? Ja, det är nog den stora frågan man ställer sig just nu. Väderleksprognosen är allt annat än upplyftande, även för mig som verkligen ogillar värme.

Samtidigt har man blivit tvungen att ändra sina planer något.

Vilodagen har blivit flyttad till morgondagen, så att man kan få gjort lite nytta idag i stället. I morgon lär man få hålla sig inomhus medan regnet faller närmast oupphörligen. Det är kanske inte det mest ultimata, men det är viktigt att kunna anpassa sig efter rådande omständigheter.

Samtidigt fick man, med kort varsel, lite hjälp här hemma. Min ingång blev rejält skurad och mossan är nu ett minne blott. Utöver detta blev potthålen i vägen innan mitt hus fyllda. Det var verkligen hög tid att fixa det.

Sen blev gräsmattan klippt, men denna gång slapp jag den något tunga uppgiften. Att någon ens vill göra detta för mig betyder mer än jag kan förklara i ord. Under tiden gräsmattan klipptes passade man själv på att rensa lite ogräs. Allt ser lite bättre ut, men det finns fortfarande väldigt mycket ogräs kvar. Jag hade gärna använt ogräsättika, men eftersom det regnar var och varannan dag känns det nästan meningslöst.

Vi hade tur med vädret!

Ja, man var kanske inte helt beredd på detta, men arbetet här hemma flöt på extra bra tack vare att solen behagade att visa sig. Således var det ett smart drag att faktiskt skjuta fram vilodagen lite.

Samtidigt fick man under arbetets gång upp ögonen för en eventuell lösning rörande hundgårdarna. Det är inte säkert att det går att genomföra, men det skadar i alla fall inte att kika närmare på just den biten. Först måste jag i alla fall göra en mindre “inventering” sektionerna för att se om dessa räcker lika långt som jag tänkt mig.

Jag ska skissa lite mer på denna plan, och sen kan jag förhoppningsvis visa bilder på hur jag tänkt! Med reservation för det kan tyckas vara något rörigt, men med en rörig hjärna så…

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 07 14 || 19:18

1 svar to 'Blir det någon sommar?'

Subscribe to comments with RSS

  1. Ja vädret har verkligen varit växlande här..

    Pauline

    2024 07 16 || 14:52

Lämna en kommentar: