Tillfälligt utökad områdesbevakning! [Ur arkivet!]

2 kommentarer

Tillfälligt utökad områdesbevakning!

Tillfälligt utökad områdesbevakning! Under årens lopp har man alltid varit noga med att grindar är stängda, samt att stängslet är helt!

Ibland händer det dock saker och ting som gör att det inte riktigt blir som man tänkt!

Trots drygt 3000 m² inhägnat område är gräset alltid grönare på andra sidan staketet.

Lyckligtvis är det ytterst sällsynt att hundar på eget bevåg begett sig ut på äventyr, men ibland händer det “små olyckor”.

En händelse från 2019-10-01:

Genom ett ödets nyck stängdes inte en av grindarna idag. Knappt 1 timme senare hade både Turbo och Fjant insett detta och begav sig iväg för att på egen hand utforska världen utanför Hundgården.

Man kan benämna denna händelse på olika sätt, men jag väljer att kalla detta för “tillfälligt utökad områdesbevakning”.
Alternativt “frihet under ansvar”…

10.49 noterade ena övervakningskameran följande:

10.54 insåg man att det var ovanligt tyst här hemma, och man inledde genast ett eftersök, och återfann båda 11.04. Båda hade då uppenbart beslutat att dagen äventyr var över, och skyndade fram mot bilen.

Att en öppen grind i ett obevakat ögonblick triggar deras nyfikenhet har jag dock inga problem med att förstå. Även om dagens händelse innebar ett enormt stresspåslag för egen del så är man ändå tacksam över att hundarna är gosiga även mot andra!

Efter en grundlig undersökning så visade det sig att sättningar i marken gjort att grinden inte riktigt går i lås.

Problemet kunde dock åtgärdas snabbt, och nästa möjliga rymning ligger långt fram i tiden…

Nog för att man ibland förespråkar en tillfälligt utökad områdesbevakning, men husse vill gärna vara med på dessa.

Sen denna ödesdigra dag har ingen ny rymning skett.

När man ser bilder på sin älskade Fjant sticker det alltid till i ens hjärta. Jag är dock inte den enda som saknar hans sällskap, och jag är övertygad om att Turbo känner likadant.

Han behöver en lekkompis, och man längtar tills den dag då man kan hämta Wilja. Jag är övertygad om att hennes närvaro kommer att skapa en hälsosam balans här hemma.

Oavsett är det ljuvliga minnen från en svunnen tid! Tänk så mycket glädje Fjant och hans föregångare har skänkt genom årens lopp.

« « « henrikolsson.eu – föreläsningar finns på facebook » » »

Skrivet av Henrik Olsson

2022 04 13 || 20:58

2 svar to 'Tillfälligt utökad områdesbevakning! [Ur arkivet!]'

Subscribe to comments with RSS

 1. Ha en bra helg!
  Kram!

  skåningen

  2022 04 14 || 13:06

 2. Åh, jag förstår precis den där oron man känner, trots att man litar på sin hund och dennes uppfostran. Vår hund fick springa lös på vår gård utan grindar + när vi var ute på promenad (bodde mitt ute på landet, knappt grannar eller bilister där vi bodde). Och ibland gick Ginzo sina ryck och stack för att undersöka någonting, kom sedan snabbt tillbaka då han insåg att hans nyfikenhet inte går före våra regler. Första gången var vi orolig, sedan visste vi att vi bara kunde stå och bevaka honom på håll och veta att han kom tillbaka 😅

  Carolina

  2022 04 14 || 15:12

Lämna en kommentar: