Några ord från frilansaren…

6 kommentarer

Som många av er kanske redan vet så livnär jag mig på att frilansa, främst som ordningsvakt, men under senare tid har just den typen av jobb varit ganska få till antalet pga rådande situation i vårt land.

Icke desto mindre går man arbetslös, utan tar gärna på sig olika former av extraknäck.

Utöver mina ordinarie uppdrag för bland annat Custodia Säkerhet HB har jag under våren bland annat jobbat extra på Ställningsbyggarn, och under juli månad kommer jag att tillfälligt byta inriktning och jobba som väktare för Q Security.

Mitt val att jobba extra utan anställningsavtal är helt och hållet frivilligt, och trots att det kan vara en osäker form av förvärvsarbete är jag mer än nöjd med mitt sätt att leva.

Periodvis har man mycket att göra, och andra perioder har man… ja, ingenting att göra.

Detta liv är kanske inte något för alla, men personligen är man oerhört tacksam över friheten det innebär samt att ekonomin otroligt nog (oftast) går ihop…

Förvisso har man fått anpassa sin tillvaro ganska ordentligt, men ingenting är omöjligt.

Samtidigt får man inte vara kräsen när det gäller jobb, utan acceptera det man blir erbjuden.

Att tacka nej till ett erbjudande om jobb och hoppas på något annat är en inställning jag inte finner attraktiv, speciellt inte efter att man gjort val där varje krona räknas.

Sommaren ser i alla fall ut att vara räddad rent finansiellt, trots aktuella omständigheter.

Hur allt blir till hösten och vintern återstår att se, men eventuellt kan det bli tal om att studera även om det i nuläget inte är helt bestämt.

Oavsett är jag i alla fall inte speciellt orolig för framtiden, man får helt enkelt anpassa sig efter omständigheterna och inte vara rädd för att välja nya vägar.

Ur min vinkel är det en stor fördel att arbeta så här; man träffar hela tiden nya människor, får nya erfarenheter, nya kontakter och överlag öppnas det fler dörrar för mig än jag har möjlighet att gå in igenom.

Man bör dock påpeka att detta inte är det ultimata sättet att arbeta på, alla former av anställningar behövs – det råkar bara vara så att att detta passar mig bäst.

Just nu.

Vad tycker du om ditt arbetsliv? Är du nöjd med din nuvarande anställning, eller känner du att det är dags att byta spår?

I så fall är det mitt råd att göra det, men för den sakens skull ska man inte vara dumdristig.

Se över din ekonomi först, det kanske finns lån mm du behöver lösa först – men ser du att ekonomin håller:

Våga ta steget, och våga vara innovativ!

Skrivet av Henrik Olsson

2020 07 03 || 07:00

6 svar to 'Några ord från frilansaren…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Som du säger passar ju inte allt alla, men tur är ju det så att allt i samhället ska fungera liksom ?

  Emma Engström

  2020 07 03 || 08:46

 2. Så spännande att läsa om din arbetssituation. Tycker helt klart att man ska göra det som passar en bäst! Trevlig helg!

  Yasmine

  2020 07 03 || 15:41

 3. Det är lätt för mej att hålla med dej, att gå och känna tristess på ett jobb är en stress man inte behöver. Jag ångrar inte en sekund att jag bytte ut både bransch och miljö, det är något av de bättre besluten jag tagit.
  Men jag var lite galen då jag inte hade nytt jobb klart när jag sa upp med.
  Men saker ordnar sej om man inte är kräsen.

  Marianne Cargus

  2020 07 03 || 20:16

 4. Jag hoppas att du har haft en bra dag!
  Nattikram!

  skåningen

  2020 07 03 || 22:18

 5. Vilket spännande sätt du arbetar på. Och tur det gått runt trots rådande situation! Jag är alldeles för orolig av mig då jag skulle inte kunna arbeta på det sättet utan jag gillar och är nöjd med min heltidsanställning. Dock håller jag med dig om att det är oattraktivt att neka jobb och tro något bättre kommer. Man ska ta det man får och under tiden kan man väl leta nytt 🙂

  Linnea

  2020 07 04 || 07:30

 6. Det viktigaste är ju verkligen att man trivs med dom rutiner jobbet ger och att man känner att man gör något man gillar ?

  Hilma Eklund

  2020 07 04 || 11:17

Lämna en kommentar: