Skendräktighet hos tik

12 kommentarer

Inledningsvis brydde jag mig inte direkt över det faktum att Debbie inte alls ville äta sin frukost igår, och trodde att det var en hungerstrejk i det tysta för att hon får mindre uppmärksamhet nu när Fjant anlänt.

Men när hon fnyste åt kvällsmaten började jag dock undra vad som stod på…

Första tanken var att hon mådde dåligt, men eftersom hon ändå varit pigg och lekfull när vi var ute så kunde jag stryka det från listan.

Sen noterade jag att hon lagt beslag på Fjants leksak, bar runt på den och vaktade den som en hök.

För att Fjant inte ska råka hamna i trubbel när han försöker ta tillbaka sin leksak så valde jag att ta bort den, samtidigt som jag i fortsättningen kommer att ta bort varje liten sak som Debbie adopterar.

Jag är osäker på om Fjants närvaro påverkar henne ytterligare, men skulle så vara fallet blir jag tvungen att separera hundarna här hemma för att undvika onödiga konfrontationer mellan Debbie och de övriga.

Via en snabb sökning på nätet hittade jag till Agria.se, och fick mycket matnyttig information så nu väntar några förändringar i hennes vardag.

Bland annat innebär det att Debbie kommer få mer motion och mindre mat tills att det hela är över.

Skrivet av Henrik Olsson

2012 12 23 || 11:45

12 svar to 'Skendräktighet hos tik'

Subscribe to comments with RSS

 1. För det kan hjälpa emot skendräktighet. Det var 1 av anledningarna till att jag steriliserad Indra då hon hade det jobbigt vid sitt första och enda skendräktighet.
  Plus att det minskar risken för ev ljuvertumörer i samband med skendräktigheter..

  Sazza

  2012 12 25 || 15:33

 2. Då så ^^,

  Sazza

  2012 12 25 || 18:03

Lämna en kommentar:

Anti-Spam Quiz:

%d bloggare gillar detta: