Förnyelse…

10 kommentarer

Jag var aldrig helt nöjd med den föregående mallen som bloggen hade, och efter mycket funderande bestämde jag mig för att helt enkelt byta. Jag hoppas att denna mallen gör läsandet lite enklare.

Den innehåller några mindre fel, men till skillnad från den gamla så är spalterna fixerade och texten flyttar sig inte om man maximerar eller minimerar fönstret, vilket var ett irritationsmoment tidigare.

Jag hoppas att den nya mallen gör läsandet lättare än tidigare.

Snäckor

Snäckor

En liten roligare grej är “pratbubblan” längt upp till höger… Där kommer jag att kunna skriva lite kortare budskap när andan faller på…

Men nu över till dagens händelser:

I kväll när det skulle lagas mat insåg jag och Emmelie att det varit inbrott i skafferiet… en mus hade tuggat hål på en helt ny påse med pasta (som vi fick slänga). Vi kunde inte riktigt förstå hur musen kommit in i skåpet, men vi städade ur skafferiet och ställde tillbaka allt som inte råkat ut för musen.

Lite senare i kväll kunde jag höra hur det krafsade och hade sig i köket igen, så jag kollade runt lite – och jag blev väldigt förvånad när jag öppnade skafferiet och fick direkt ögonkontakt med denna lilla varelse:

Oväntat besök

Oväntat besök

Hur den lyckats komma tillbaka in i skafferiet förstår jag inte riktigt, men en jakt av oväntat slag påbörjades inne i skåpet. Slutligen hamnade den lilla gynnaren nere på diskbänken, och jakten gick vidare. Fram och tillbaka över diskbänken. Prioritet nr ett var att hålla den kvar uppe på diskbänken. Skulle den hamna på golvet så lär jag aldrig fått tag på den.

Jag fick ett rejält tag om den, men då passade den på att bita mig i fingret så det blev handskar på. Rejäla handskar.

Frihetsberövad

Frihetsberövad

Musen blev slutligen omhändertagen – men inte utan protester. Jag tyckte nästan synd om den lilla krabaten när jag gick ut på gården för att släppa den. Jag hade inte hjärta att ha ihjäl den, i stället bjöd jag på en kortare flygtur, och förhoppningsvis tar den härefter sin tillflykt till förrådet…

Hur som helst… nu måste jag sanera skafferiet och hela diskbänken… jag som hade hoppats på att få sova nu…

Skrivet av Henrik Olsson

2010 01 21 || 22:29

Publicerat i Baronen - In Real Life

10 svar to 'Förnyelse…'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Förnyelse…'.

 1. de blev ju jättenajs de här! 🙂

  Henke "Hoppelajnen"

  2010 01 21 || 23:15

 2. Jag önskar dig självklart detsamma 🙂

  Jessie James

  2010 01 21 || 23:16

 3. sv: borde la stå i nån kodmall?

  hehe! ja han e grym, däremot håller jag nog me dej om att hon har fel… 😀

  Henke "Hoppelajnen"

  2010 01 21 || 23:28

 4. Aj då… Dom vill man absolut inte ha där =/ Hoppas ni får bort dom….

  Linda

  2010 01 22 || 09:18

 5. Blev fint här förresten… =)

  Linda

  2010 01 22 || 09:18

 6. Nä, det e lite pyssel med sånt där =/ Ha en bra dag du me =)

  Linda

  2010 01 22 || 10:01

 7. sv: det hittar du säkert. 🙂

  mucho trevlig helg på dej!

  Henke

  2010 01 22 || 10:40

 8. Du får skaffa dej en råttfälla.
  Ett Tips Har Du kollat längst ner längst in i skafferiet kan finas ett hål där,har erfarenhet av detta, hade heller ingen aningom vad dom små krypen kom ifrån,men rev ut hela skafferiet å där fick jag svar.
  Men mitt skafferi stod plaserat mot en yttervägg dom hade kommit den vägen.
  Annar Har Antisimex jävligt bra medel.

  Hur e det med nacken?

  Svar: Så vitt jag vet så kom musen in via luckan. Vi har skafferiet i ett hörnskåp, och trots att man stänger den är det ett hål på ca 15*15 mm i hörnet, därifrån kan den klättra ner till allt som är gott via gångjärnet. Några hål i väggarna finns inte – det kollade vi redan när vi insåg att någon obehörig vistats i skafferiet. Råttgift vågar jag inte lägga ut här pga hundarna, i stället får vi utöka antalet fällor på vinden 🙂

  Nacken har blivit bra. Känner bara lite, men det stör inte så mycket 🙂

  kalmariten

  2010 01 22 || 11:23

 9. Naaaw!! Vilken söting! 🙂

  Johanna

  2010 01 22 || 17:10

 10. naw, jättesöt liten mus ju! att du inte stoppade den i bur, det är tydligen modernt. Min kusin köpte till exempel nyss två sådana för 35:- styck.. galet! Ha en fortsatt trevlig helg! / Candra

  Candra

  2010 01 24 || 01:06

Lämna en kommentar: