Varifrån kommer denna trötthet?

Inga kommentarer

Varifrån kommer denna trötthet

Varifrån kommer denna trötthet?

Det verkar som att man ständigt går på sparlåga, och energin räcker inte hela dagen. Man kan kanske tro att detta delvis beror på att vi nu nått fram till en mörkare årstid.

Jag tror ändå på något sätt att något mer ligger bakom allt. Exakt vad har jag ingen aning om. Man önskar att en god natts sömn skulle nollställa allt, men det verkar inte räcka hela vägen.

Man skulle nog kunna hävda att en del av tröttheten tvingas fram av stress. Hundarna är ju nu åtskilda på grund av att Wilja höglöper, och att man därför helst av allt är hemma.

Övervakningskamerorna ger regelbundna notiser om rörelser här hemma, men tacksamt nog verkar både Turbo och Wilja acceptera att vara åtskilda. Även om man alltid hör ett något besvärande gnäll när man kör in på gårdsplanen.

Att höra detta bekräftar dock att man är precis var man ska vara i den stunden. Om det nu skulle visa sig vara det rådande mörkret som är orsak till tröttheten, ja, då kommer det att visa sig förr eller senare.

Oktober månad!

Vi har idag nått fram till oktober månad, och det känns märkligt av flera anledningar. Det känns som att man ganska nyligen gnällde över värmen, och nu försöker man att inte kommentera kylan samt bristen på knott och mygg.

Att fästingarna nu börjar dra sig tillbaka är naturligtvis mer än önskvärt, men samtidigt så vet man att dessa hänger kvar ytterligare ett tag. Om än med en något minskad aktivitet. Tacksamt nog.

Men för att försäkra sig om att hundarna slipper fortsatt obehag av dessa varelser, så fick båda idag en ny dos med Bravecto. Av alla fästingmedel som finns anser jag detta vara det bästa. Och det säger jag trots att jag under sommaren fått två fästingar själv.

Det man uppskattar mest nu är dock inte frånvaron av fästingar och andra kryp. Det är möjligheten att kunna tända kaminen utan dåligt samvete. Att bara kunna mysa på kvällarna och njuta av en värme inte solen klarar av att erbjuda.

Med dessa ord önskar vi på Hundgården er alla en riktigt trevlig kväll.

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 10 01 || 19:58

Publicerat i Baronen - In Real Life

Lämna en kommentar: