Om oss på Hundgården

61 kommentarer

Om mig:

Namn: Henrik Olsson
Ålder: 44 (på pappret)
Bor i: Falkenberg (Gisselstad)
Jobbar som: Ordningsvakt, samt föreläsare

Det är i utkanten av Falkenberg man finner mig och mina två hundar: Fjant och Turbo, där vi lever den enkla och harmoniska livet i ett litet hus i skogen.

Till vardags är det (utöver hushållsarbete) träning som gäller och då främst cykling, men man bangar inte för en rejäl powerwalk – och tydligen inte heller en löprunda om man nu väljer att tro de senaste årens hittills ouppfyllda nyårslöften…

Hobbys har det aldrig varit brist på, och utöver ovanstående kan man även finna fotografering, poesi, teologi, musik och kampsport bland mina intressen.

Den kreativa ådran har varit allestädes närvarande genom mitt liv, men idag kan man närmast se falnande spår av detta i min blogg där jag i ord och bild krampaktigt försöker hålla en döende konstnär vid liv.

På senare tid har jag reducerat antalet engagemang för att få tid med vad som verkligen är viktigt, och samtidigt lärt mig hur viktigt det är att leva för sin egen skull och vara delaktig i sitt eget liv.

Mitt arbete som ordningsvakt kräver ca 12 timmar/vecka, medan arbetet som föreläsare fortfarande håller sig på en ganska låg nivå – men jag trivs alldeles utmärkt med hela tillvaron. När tillfälle ges har jag dock inget emot att ta på mig någon form av extrajobb/vikariat för att dryga ut kassan något.

Min omvärdering har bland annat lett till att jag mer och mer börjat anamma de bitvis synonyma livsstilarna “downshifting” och “minimalism” – och även om det är långt kvar till målet är jag i alla fall på god väg!

Via den här bloggen kommer du att kunna följa oss genom den grå vardagen och olika äventyr och upptåg, och jag vill avslutningsvis önska dig välkommen in i det härliga gäng av följare!

Något som bland annat gör livet så där underbart härligt är att man ständigt kan utmana sig själv på olika sätt, och nedan hittar du en ganska nyligen uppdaterat lista på några av mina framtidsvisioner:

 

  • Förverkligade utmaningar:

1995 – Läste teologi 1 år på Bibelskola Syd
1996
– Flyttade hemifrån och ner till Malmö
2007 – Köpte min första schäfer Debbie
2008 – Köpte ett hus och förvandlade det till det som idag kallas för “Hundgården”
2009
Cyklade från Kiruna till Ystad med min dåvarande fästmö och två av våra fem hundar
2012Gick från Kiruna till Ystad tillsammans med min schäfertik Debbie
2014 – Lämnade en fast, trygg och välbetald anställning för att kunna söka friheten
2014 – “Var det bättre förr” – Det var ett projekt där jag levde utan el och rinnande vatten under 1 år
2017 – Började arbeta mer aktivt med föreläsningarna
2021 – Började ånyo studera teologi på Hyllieparks Folkhögskola

 

  • Utmaningar att förverkliga:

2020 – Låt cykeln ersätta bilen i allt större utsträckning!
2021 – Satsa mer på trädgård och odling, med målet att bli självförsörjande!
2023 – Skriva färdigt bokprojektet

DSC_0082.1

Jag köpte Fjant som valp 2012, men tyvärr blev han hastigt sjuk i januari 2021 och vi fick ta det tunga beslutet att låta honom somna in.

Detta var en riktig livsnjutare som levde livets glada dagar här hemma, och gärna skällde på saker och ting som husse inte trodde fanns på riktigt

Han hade sin speciella plats i en av sofforna, och blev lite sur om någon av de andra hundarna lagt sig där.

DSC_1097.1

Turbo är en korsning mellan Siberian Husky och Flatcoated Retriever, och gillar fart och fläkt – men också att ligga bredvid husse i soffan och bli kliad på magen.

Han är var från början en av kunderna på Glada Bäverns Hundpensionat, innan det blev bestämt att han skulle flytta hit på heltid i mars 2015.

Han är en av de mest sociala och snälla vovvar som någonsin bott här, och han trivs bäst om han får ligga bredvid husse i sängen!

Utöver långpromenader har Turbo tillgång till en drygt 3000 m² stor inhägnad att busa och leka i, och vem vet om han inte i framtiden kommer att få en ny liten lekkompis!

 

Välkommen till vår enkla vardag!!

/Henrik och Turbo

Skrivet av Henrik Olsson

2009 11 28 || 12:27

Publicerat i

61 svar to 'Om oss på Hundgården'

Subscribe to comments with RSS

  1. Vilken intressant läsning om dig och vilka fina bilder. Verkligen bra inlägg.

    Annika

    2019 01 24 || 17:40

Lämna en kommentar:

%d bloggare gillar detta: