Mer trafik till din blogg?

Inga kommentarer

Dagboken på nätet

Under de senaste åren har jag drivit flera olika bloggar, och nu äntligen har jag funnit en blogg som jag trivs med. Att få många läsare är väl något som de flesta bloggare vill – eller åtminstone vill man ha trogna följare.

Hur ska man egentligen göra för att fånga läsarna när de kikar in? Vad gör en blogg tråkig? Vad gör en blogg intressant? Vad får läsarna att återkomma? Vad får folk att hitta till just min blogg?

Under dessa år tror jag att jag fått en viss erfarenhet när det kommer till själva bloggandet, och jag tänkte dela med mig av dessa i några enkla punkter:

  1. Jag försöker alltid få med minst en av mina egna bilder i inlägget – och helst av allt ska bilden förstärka texten på något sätt. En bild livar alltid upp inlägget, och bloggen ser mer inbjudande ut. Vad som är viktigt att tänka på är att i största möjliga utsträckning använda sina egna bilder för att skapa en personlig blogg – att sno bilder från andra är aldrig ok, och om man har tillåtelse ska man vara bussig nog att länka tillbaka till den som har upphovsrätten för bilden i fråga.

  2. Uppdatera bloggen regelbundet. Helst varje dag, men försök att inte göra det oftare än 3 gånger per dag. Skriver du för ofta blir det svårt för dina läsare att hänga med.

  3. Skriv inte för långa textinlägg. Jag avstår hellre från att skriva än att skriva 1000 ord om ingenting. Jag försöker att hålla mina inlägg på ca 75-150 ord med 1 eller 2 bilder.

  4. Får man kommentarer gör man bäst i att besvara dessa. Det leder i sin tur till att fler och fler kommer att hitta tillbaka till din blogg. Glöm inte att skriva ditt namn och din hemside-/bloggadress så att folk kan hitta tillbaka till dig.

  5. Försök att hålla en så trevlig ton som möjligt. Ju större din blogg blir desto större risk är det att du råkar på riktiga tråkmånsar som skriver elaka inlägg anonymt – eller länkar tillbaka till sin egen blogg – i hopp om att få fler besökare. Jag brukar aldrig radera tråkmånsarnas kommentarer, men behövs det så raderar jag adressen som leder tillbaka till deras blogg. Förhandsgranska gärna kommentarerna innan de publiceras på din sida – det kan bespara dig en hel del obehag om det vill sig illa.

  6. Vad gäller layouten på bloggen är det bra om den inte blir för rörig. Undvik att blanda olika storlekar och färger på texten. Det kan se fint ut, men det är samtidigt jobbigt att läsa.

  7. Innehållet i din blogg kommer att hjälpa dig nå en specifik grupp. Försök hitta fler bloggar som skriver om liknande saker och kontakta dessa sen.

  8. Tänk på att det tar tid att bygga upp en stor och trogen läsarkrets! Ge inte upp för tidigt!

  9. Försök byta länkar med andra bloggare du har kontakt med – det ökar antalet besökare till din sida!

  10. Det finns många sidor på nätet som kan hjälpa dig att få fler besökare (MerTrafik, BannerutbyteBloggplus)  – i gengäld måste du surfa runt på mängder av olika sidor. Ett bra tips är annars att du bloggsurfar på ett annat sätt: Skriv en kommentar hos någon, och även hos alla andra som kommenterat samma inlägg. Det kommer i sin tur att ge dig fler läsare – något som är att föredra. Vissa vill bara ha många träffar och besök på sin blogg, men tänker man efter är det väl ändå läsare man vill ha?

Jag hoppas att dessa enkla rader kan hjälpa dig vidare med ditt bloggande. Jag önskar dig lycka till i framtiden! Har du fler tips att dela med dig är du välkommen att göra det!

Skrivet av Henrik Olsson

2010 03 14 || 13:17

Publicerat i

%d bloggare gillar detta: