Den svenska sommaren 2022…

1 kommentar

Den svenska sommaren 2022

Den svenska sommaren 2022 har kanske inte riktigt varit “somrig” på alla sätt. Nog för att man personligen uppskattar både regnet och den svala luften, men samtidigt blir många semestrar förstörda.

Idag fick man mer av det efterlängtade regnet. Samtidigt blev det så pass kyligt inne att man valde att tända kaminen – trots att det är den 27 juli.

Det blir dock inte tal om något överdrivet eldande. Den tändes och får brinna ut.

Samtidigt fick man en påminnelse om att sota skorstenen och dammsuga kaminen ordentligt. Men det får bli en uppgift för en annan dag!

Efter att regnet dragit förbi passade man på att göra lite nytta utomhus. Bland annat så sladdades gårdsplanen, även om väderleken gjort det ovanligt kladdigt.

Icke desto mindre så behövde man få det gjort!

Därefter passade man på att kantklippa infarten, men den delen av arbetet pågick inte så länge. När tråden tog slut bestämde jag mig för att avsluta det projektet…

Sen hände något fantastiskt: Solen kikade fram med all sin kraft! Därmed kunde vovvarna förflytta sin vilda lek från huset ut till hundgårdarna.

Från husses perspektiv var detta ett uppskattat inslag i vardagen, då dessa två röjt runt ordentligt inne i sovrummet under dagen…

Liten blir större…

Att Wilja växer kommer kanske inte som någon större överraskning, men idag har det stått klart att hon är stor nog för att själv hoppa upp i sängen. Varför hon trots detta väljer att väcka husse för att bli upplyft är en gåta det inte finns ett tillfredsställande svar på.

Det har aldrig varit tal om hänsyn, varken gentemot husses egendom, eller hans sinne för ordning och reda.

Det förefaller vara uppenbart korkat att bädda sängen om man sen inte stänger dörren till sovrummet… Samtidigt vill man inte på något sätt förhindra vovvarnas bus och lek!

I alla fall inte på samma sätt som den svenska sommaren gärna gör gång på gång.

Hela sommaren är dock inte av ondo – idag hann man cykla till och från stan innan regnet! Även om det är en något blygsam bedrift, så får man ändå se det som ett framsteg.

« « « henrikolsson.eu – föreläsningar finns på facebook » » »

« « « Vad är downshifting för något? » » »

Skrivet av Henrik Olsson

2022 07 27 || 18:48

1 svar to 'Den svenska sommaren 2022…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Du… Wilja är kanske bortskämd 🙂
  svar..Man behöver inte kunna allt!
  kunskap äger man bara när man använder den!
  Kram!

  skåningen

  2022 07 28 || 10:30

Lämna en kommentar:

%d bloggare gillar detta: