Sökandet efter sponsorer

6 kommentarer

Inför nästa års cykelexpedition genom Sverige har jag nu påbörjat sökandet efter sponsorer för att se vilket intresse som kan tänkas finnas.

Det finns ju lite olika behov inför detta, och jag tänkte enkelt försöka lista dessa nedan:

 1. Cykel
  Jag har kontaktat ett ganska stort företag som tidigare varit med och sponsrat cykelsemestern 2009, och gör nu ett nytt försök. Jag hade först tänkt använda min elcykel, men eftersom batterikapaciteten inte är tillräcklig så får jag försöka hitta en annan cykel.
  Det kommer ju att ställas krav på kvalitén då den ska rulla 450 mil med packning, men jag tror att företaget har vad jag behöver.
 2. Utrustning
  När det kommer till den här biten har jag i stort sett allt jag behöver förutom ett 1-manstält och en sovsäck som är nyare än 15 år, och här får man försöka hitta ett företag som helt eller delvis vill bidra med något.
 3. Kläder
  Den här biten är i stort sett klar, bortsett från att jag ska trycka upp en reflexjacka och en reflexväst specifikt för den här trippen, och jag kommer sannolikt gå via HS Consulting.
 4. Ekonomi
  Det kommer ju knappast som en överraskning att detta äventyr kommer att kosta pengar, och förhoppningsvis kan man hitta företag som är villiga att köpa annonsplatser eller liknande på hemsidan.
  Lämpligtvis är det ju företag som tillhandahåller en vara/tjänst som stämmer överens med denna sidas innehåll.
 5. Boende
  Det kommer ju att bli många nätter i tält, men förhoppningsvis kan man då och då hyra en stuga på någon camping för att få sova i en riktig säng och ägna sig åt materialvård. Det är dock svårt att i förväg hitta en sponsor eftersom det då krävs en ganska exakt planering kring dagsetapper, men det är inte omöjligt.
 6. Mat
  Tidigare i år beställde jag frystorkad mat från Utemat.se, och den ska räcka i 5 veckor, vilket är lite längre än jag tror att äventyret ska ta – så jag behöver inte oroa mig för att gå hungrig!
 7. Elektronik
  Naturligtvis målet att hemsidan och Facebook ska uppdateras dagligen (i mån av täckning), och för att spara på vikten kommer jag att ersätta datorn med en surfplatta och låta telefonen ersätta en kompakt/systemkamera. Min GoPro-kamera får dock följa med för att kunna dokumentera lite mer. En 10W solcellspanel kommer förhoppningsvis att kunna hjälpa mig ladda batterierna på ett tillfredsställande sätt. Här finns inga behov för sponsorer då jag redan har allt.
 8. Hund
  Jag hade önskat att det varit möjligt att ta med någon av mina hundar på detta äventyr, men tyvärr skulle det innebära en ganska stor viktökning med kärra, hund och extrautrustning.

Det är ju inte omöjligt att saker kommer att tillkomma, men i grova drag ser allt ut så här.

Skrivet av Henrik Olsson

2017 11 24 || 13:08

6 svar to 'Sökandet efter sponsorer'

Subscribe to comments with RSS

 1. Ska se om jag inte kan sponsra med lite produkter från Synergy… 😉

  Energi i pulverformat, kanske måltidsersättning… vi får prata om detta framöver. 🙂

  Finns även produkter för återhämtning och piggare kropp!

  Trevlig helg kompis!

  Henke

  2017 11 24 || 13:41

 2. Spännande! Hoppas du hittar rätt sponsorer till detta!☺

  Kattis

  2017 11 24 || 16:58

 3. Hoppas du hittar sponsorer till allt du behöver! 😀 450 mil wow grymt haha! :O:D

  Louise

  2017 11 24 || 17:26

 4. vad kul hoppas du hittar! 🙂

  Pauline

  2017 11 24 || 19:07

 5. Det är mycket att tänka på och planera.
  Jag tänkte på boende, en hotellkedja kanske? Så finns det kanske möjlighet att vara lite mindre bunden vid tidsschema…bara en tanke

  Marianne Cargus

  2017 11 24 || 23:03

 6. Jag hoppas att du hittar bra sponsorer!
  God natt vännen!
  Kram

  Yvonne

  2017 11 25 || 00:15

Lämna en kommentar:

%d bloggare gillar detta: