Ge blod och besikta bilen!

13 kommentarer

Idag var det äntligen dags att lämna blod igen, och även om jag aldrig kommer att vänja mig vid nålen – så sved det inte på långa vägar lika mycket som att titta på besiktningsprotokollet.

Min älskade lilla Ford som har hjälpt många på olika sätt genom åren är dessvärre i stort behov av vård, och kostnaden för detta kommer lämna ett stort hål i plånboken under lång tid.

Min ursprungliga tanke var att ställa av bilen tills vidare och i stället slita hårdare med att cykelpendla till och från Halmstad i största möjliga mån.

Godistanten tycker dock inte att den idén är speciellt genomtänkt och menar att bilen självklart ska lagas, och tydligen väger hennes röst tyngre än min egen.

Jag kan till viss del hålla med henne, då bilen används till så mycket mer än att bara köra till och från jobbet, men det skapar samtidigt en inre konflikt när man strävar mot ett bilfritt liv.

Det ser dock ut som att man kommer att bli “bilburen” ett tag till.

Som ni alla vet så är avståndet till jobbet ett ständigt gissel, speciellt nu när hösten anlänt och vintern illvilligt lurar runt hörnet.

Jag vill gärna fortsätta cykla (och cykla ännu mer) och leva ett liv där en bil blir överflödig, men kanske får man på något sätt acceptera bilens närvaro så länge man har 50 km till jobbet?

För mig är detta en besvärande ekonomisk fråga, då bilen är den enskilt största utgiften per månad.

Hur man än vänder och vrider på allt är det fortfarande billigare att laga bilen än att köpa en bättre begagnad bild för framtida transporter.

Det är dagar som denna som jag avskyr det faktum att jag skaffade körkort – för utan den lappen hade jag fortfarande varit en inbiten cyklist som gladeligen cyklat till jobbet.

Med bilen kommer man visserligen fortare och enklare till jobbet, men utöver den stora kostnaden finns också en annan utgift som kostar betydligt mer:

Lathet.

Skrivet av Henrik Olsson

2017 10 03 || 13:38

13 svar to 'Ge blod och besikta bilen!'

Subscribe to comments with RSS

 1. Duktig du är som lämnar blod!!

  Anita

  2017 10 04 || 08:55

 2. Tråkig utgift… finns det inget du kan laga själv??

  Trollet

  2017 10 04 || 09:45

 3. Men åh vad tråkigt med bilen!

  Johanna Utterberg

  2017 10 04 || 10:51

Lämna en kommentar:

%d bloggare gillar detta: