En hållbar framtid!

12 kommentarer

Bilen må vara ett viktigt redskap på många sätt, men det är också den som är den enskilt största utgiften varje månad – och något jag länge försökt ändra på.

Dessvärre utan att lyckas.

Den främsta orsaken är ju att man har ca 5 mil till sina olika arbetsplatser i Halmstad, och att åka kollektivt är dessvärre inte ett alternativ med tanke på arbetstiderna.

Att samåka med kollegor går inte heller då de flesta bor i Halmstad.

Där är ju cykeln det absolut bästa sättet, men restiden t/r till jobbet ligger då på ca 4½ timme…

Att cykla ner till jobbet är ju inga problem, utan det jobbiga ligger ju i att cykla hem på natten något som ofta gör att bilen nästan blir ett självklart färdmedel.

Som jag tidigare berättat behöver jag i genomsnitt jobba 12 timmar varje vecka för att gå runt ekonomiskt, och kunde cykeln nyttjas mer skulle man kunna dra ner tiden med kanske 3 timmar i veckan.

Väder, vind och distans är ju den största utmaningen som cykelpendlare, och samtidigt som höst, vinter och vår är något av en “lågsäsong” för oss ordningsvakter blir det svårt att kunna jobba 3 pass/vecka.

Ergo: Ekonomin kommer och kräva att man hittar ett bättre alternativ till bilen!

Min 35-åriga erfarenhet som cyklist säger ju dock att cykeln är det överlägset bästa alternativet, men just nu är det svårt att hitta motivationen då träningen varit lidande under nästan två år pga arbete som krävt bil.

Dock vet jag också att det går ganska snabbt att få kroppen att acceptera en ny vana, och kunde man bara tvinga kroppen att cykelpendla till Halmstad en gång i veckan skulle problemet lösa sig själv!

Jag är i behov av pepp just nu!

Skrivet av Henrik Olsson

2017 08 13 || 15:12

12 svar to 'En hållbar framtid!'

Subscribe to comments with RSS

 1. Det är svårt att klara sej utan bil då man jobbar oregelbundet och varken bussar eller väder är på ens sida.
  Du är ju ganska envis om jag fattat allt rätt, och jag tror säkert att du fixar mer än ett cykelpass i veckan…gogogo

  Den där karln är riktigt obehaglig, jag har dåliga erfarenheter då jag blivit stalkad tidigare så det kan vara därför jag blir så obekväm i situationen

  marianne

  2017 08 14 || 14:04

 2. jag åker buss till och från jobbet 🙂

  Pauline Hurtig

  2017 08 14 || 19:27

Lämna en kommentar:

Anti-Spam Quiz:

%d bloggare gillar detta: