När man når fram till ett vägskäl…

10 kommentarer

100615-0992.2

“Förvänta dig inte att andra ska förstå ditt vägval, speciellt inte om de själva valt en annan väg.”

Utan att veta exakt vad som döljer sig bakom varje krön kan jag förnimma vad respektive val för med sig, och hur mitt liv kommer att kunna påverkas.

Jag har stått vid detta vägskäl tidigare i mitt liv, och allra första gången var för mer än 20 år sedan.

Som rådvill 15-åring styrdes mina steg in på en väg som skulle göra mitt liv till ett häftigt äventyr, där man fick uppleva mäktiga saker – på gott och ont.

Någonstans på vägen tappade jag den röda tråden, och tvingade mer eller mindre mig själv att överge det jag inte längre kunde stå för. Men inom mig växte sig en längtan allt starkare under många år, och det är först nu som man vågar ta den på allvar.

Att låta den få växa vidare.

Dock är jag väl medveten om att vägen tillbaka till detta blir betydligt längre och besvärlig än tidigare, ändå vill jag styra mina steg åt ett annat håll utan att egentligen veta hur allt går.

Jag vet bara att jag måste försöka, tillåta mig själv att falla, och tillåta mig själv att få hjälp upp – för i allt och genom allt är detta min livsvandring.

122_2268.2

Skrivet av Henrik Olsson

2015 05 24 || 20:35

10 svar to 'När man når fram till ett vägskäl…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Ibland måste man ha mod att våga ta första steget mot något osäkert. Jag gjorde ett downskifte för några år sen. Utbränd sa jag upp mig och gjorde det jag brinner för. Började jobba med hundar och blev egen. Trodde att jag skulle komplitera frisörbiten med kurser. Men nu har jag lämnat både instruktör och mitt eget tävlande bakom mig. Jag är agilitymamma och hundfrisör. Perfekt, just nu!
  Vilket val du än gör, lycka till.
  /P

  Pernilla

  2015 05 24 || 21:19

 2. Ibland måste man våga! Annars så kommer man bara att undra !!……………….Tur att du inte gav honom namnet Gangstern 🙂

  Yvonne

  2015 05 24 || 22:53

 3. De val vi gör är det som formar vårt liv. Att välja rätt väg kan nog vara så svårt. Men val, är vad vi sysslar med i hela vårt liv. Bra val, dåliga val.

  Ha en ny fin vecka nu.

  TantGlad

  2015 05 25 || 04:37

 4. Man måste ta sig mod ibland. 🙂

  Elin

  2015 05 25 || 06:00

 5. hälften vågat hälften vunnet 🙂

  Kenneth

  2015 05 25 || 06:22

 6. Att våga är att vinna,
  ibland måste man ta klivet ut i de okända
  å med de byta riktning.. Hade du inte gjort
  de hade du ju alltid undrat..

  sussi

  2015 05 25 || 09:16

 7. Livet är fyllt av beslut… En del är lättare att fatta än andra.

  Läcker vägskälsbild! 🙂

  Ama de casa

  2015 05 25 || 09:59

 8. Jag tror livets väg är utstakat för var och en, att våra val egentligen handlar om hur vi ska ta oss till en viss bestämd punkt i livet.

  Jag har gjort många dåliga val men har lärt mej massor på vägen, olika människor behöver olika lärdomar och utsätts för olika prövningar, så tänker jag….och när jag ibland tänker tillbaka så ser jag ju att de dåliga valen alltid har lett till något gott

  marianne

  2015 05 25 || 10:30

 9. fick faktiskt en tankeställare över detta inlägget. Jag brukar alltid göra det som andraber mig istället för att gå min egna väg, det känns helt enkelt lättare. Jag ska nog börja bryta det mönstret!

  Vanessa andersson

  2015 05 25 || 14:45

 10. härlig bild 🙂

  ronja

  2015 05 25 || 15:17

Lämna en kommentar:

%d bloggare gillar detta: