Att vinna sig själv – genom att försaka!!

11 kommentarer

DSC_1362.1

I måndags kväll, cirka 26 timmar efter att jag kommit hem från min underbara paus från allt, kändes det tydligt att jag redan nått samma ohälsosamma stressnivå som tidigare.

Även om jag bitvis varit medveten om att stressen blivit ett allt mer tilltagande problem, har jag nog aldrig insett exakt hur stort problemet är – och hur tunn isen under mina fötter är just nu.

Eller hur nära väggen är.

Just nu är situationen kaotisk här hemma dels pga renoveringen, och den allestädes närvarande röran gör att allt tär extra på mig och energidepåerna är återigen tomma.

Ibland vill man bara krypa allt längre ner under täcket i tron att saker och ting löser sig själva, men verkligheten är annan.

Det finns dock löften och åtaganden mitt i allt detta, och jag är inte personen som backar.
Dessvärre.

Att räcka till, och ändå få något över till sig själv kan ibland tyckas vara en omöjlighet om man inte är villig att försaka något i sitt liv.

På en gammal väderbiten skylt vid Wettershus Retreatgård kunde man skönja orden “Stig åt sidan”, och den tvetydiga skylten fungerade dels som vägvisare till en liten stig intill och på vikten av att ibland stiga åt sidan.

Kanske för att fylla ett behov av enskildhet, eller för att försöka se på livet eller en livssituation ur en annan vinkel, eller hur man nu väljer att tolka dessa enkla ord.

Eller kanske för en tid välja en helt annan väg och bryta de invanda hjulspåren.

Att lära sig säga “nej” till vissa saker, och per automatik säga “ja” till sig själv kan ibland vara oerhört svårt – men inte omöjligt.

Man vill ju förvisso inte försätta andra i kniviga situationer genom att säga just “nej”, men samtidigt kan man inte tillåta att andras livssituation får ha för stor inverkan på ens eget liv.

Ens eget liv måste i första hand få levas.

Det handlar inte om att anta en självisk inställning till allt, utan att finna den där viktiga balansen som lätt kan rubbas när man vill och gör för mycket.

Helgen på Wettershus var min första respons på orden “stig åt sidan”, om jag än såg skylten först i efterhand.

Jag vill nu återigen lystra till dessa enkla ord och på allvar förändra det som faktiskt måste förändras – inledningsvis för min egen skull, men i längden också för andras.

DSC_1387.1

Skrivet av Henrik Olsson

2015 05 13 || 19:12

11 svar to 'Att vinna sig själv – genom att försaka!!'

Subscribe to comments with RSS

  1. du får försöka bara ta det lugnt i all stress ändå.. Så gott som det går 🙂

    Moa

    2015 05 15 || 18:26

Lämna en kommentar:

Anti-Spam Quiz: