|| dag 19 / 365 || det var bättre förr ||

6 kommentarer

10290614_788653157820261_2983787598103324281_n kopiera

Medan jag utan några större problem låter dagens startsträcka vara nästan oförskämt lång så dricker jag mitt morgonkaffe i godan ro medan jag försiktigt planerar återstoden av dagen som ligger framför.

I vanliga fall hade jag varit uppe med tuppen – och det kan jag säga eftersom jag äger en tupp – men just idag tog jag sovmorgon.

Hur som helst så är det snart tre veckor sedan jag bröt strömmen, och jag tänkte lite enkelt försöka sammanfatta den första tiden som bohem!

Sen solcellspanelen installerades har allt blivit avsevärt mycket enklare, men jag hoppas samtidigt inte att den plötsligt stora tillgången till ström kommer att förhindra mitt viktiga arbete här hemma!

Dock kommer jag lättare att kunna unna mig en och annan filmkväll!

Att det alltid är mörkt i husets rum som inte nyttjas får jag bara se som något positivt, då det inte finns någon anledning att ha tänt i rum som inte nyttjas.

Stearinljus har tidigare varit det enda alternativet, men idag har jag faktiskt kopplat in en lågenergilampa i vardagsrummet och köket – något som endast kommer att nyttjas när det finns behov för det!

Vad gäller städning så är det borste och mopp som gäller, och enligt mig fungerar det lika bra. Nästan.

Att ersätta den bekväma vattenklosetten inomhus med ett utedass har inte varit några större problem – även om bygget av utedasset inte är påbörjat…

Det som jag däremot saknar mest är inte helt otippat bekvämligheten med att bara vrida på en kran för att få varmvatten, men samtidigt är det något speciellt med att värma sitt vatten över eld för att kunna diska, duscha eller tvätta!

Så för att sammanfatta: Jag gillar läget! 🙂

Skrivet av Henrik Olsson

2014 05 19 || 11:46

6 svar to '|| dag 19 / 365 || det var bättre förr ||'

Subscribe to comments with RSS

 1. Faktiskt så drömmer jag ibland om att leva det livet men jag får begränsa mig till vissa saker. Jag tänker mig för att inte lämna lampor tända i onödan, eller ha för många elelement på hög värme (vi har braskamin som främsta värmekällan när vi är hemma) MEN så har man gjort vissa val här som kräver bekvämligheter som tex tvättmaskin och levande ljus är mest mysfaktor. Vad jag skulle vilja bli av med är diskmaskinen. Vi har ett så litet kök så den tar ju egentligen upp för mycket förvaring då vi behöver mycket porslin för att fylla den + att porslinet är lagrat på två ställen.
  Det är lätt att längta till enkelheten när man har makten att vrida av både el och vatten MEN då strömmen går här ofrivilligt och vattenpumpen går på el är man inte riktigt lika vänligt inställsam… 😉
  Svar på din fråga till mig: Jo, det finns härdigare sorter som växter i vatten/ sumpmarker intill vattendrag. Och jag har en annan som kallas Kobrakalla (blomman ser ut som en kobra som rest sig) som kan står på torrt friland/rabatt. Men min knölkalla är en tropisk sort (tror jag) och ska hållas frostfritt vintertid.

  Nillas Trädgård

  2014 05 19 || 12:36

 2. och så är det ju enklare för dig eftersom du är ensam herre på täppan, det skulle säkert vara svårare om det fanns flera viljor som ville olika
  kramar

  ansepanse

  2014 05 19 || 13:56

 3. Jag är imponerad av dig!

 4. Härligt att du gillar läget…
  tvätt å en varm dusch skulle ja nog sakna mest haha…

  sussi

  2014 05 19 || 15:09

 5. sv: han tackar säkert 😀

  emelie andersson

  2014 05 19 || 15:36

 6. Helt rätt! Stress på morgonen förstör hela dagen….ta det lugnt du 🙂

  Susanne Erikzén

  2014 05 20 || 18:39

Lämna en kommentar:

%d bloggare gillar detta: