Enträgna försök att skapa nya vanor…

11 kommentarer

1391691_690493980969513_2094797692_n kopiera

… samtidigt som jag försöker bryta gamla vanor!

Morgonpromenaden är dock en vana som hängt med i så många år att den bevisat sig vara helt omöjligt att förlägga på eftermiddagen, och det har visat sig vara väldigt svårt att bryta ett annat litet beroende:

Bilens bekvämlighet!

Vad jag tidigare inte nämnt i bloggen är att jag ånyo kommer att göra ett försök att klara mig utan bil – trots att jag bor ca 16 km utanför centrala Falkenberg!

För tillfället är min lilla Ford avställd i väntan på eventuell försäljning!

Behovet av bil är inte så stort (även om det naturligtvis finns), och de få gånger jag verkligen behöver en bil kan jag relativt enkelt få låna en!

Det finns många faktorer bakom detta beslut, och ett av de som väger tyngst är naturligtvis den ekonomiska biten: för en bil gynnar aldrig ekonomin!

Däremot är det inte sagt att jag står på ruinens brant, utan mer att jag målmedvetet försöker spara pengar inför en framtid som jag hoppas ska bli ack så spännande, och av den anledningen har jag gjort flera andra små och stora förändringar i mitt sätt att leva!

Jag har äntligen ett mål att sträva mot!

Förr i tiden klarade jag mig galant utan bil (och körkort), och cykeln tog mig dit jag skulle – och naturligtvis är det en tid som jag mer än gärna vill uppleva igen, men det är inte det som peppar mig nu!

*hemlighetsfull*

Utöver den ekonomiska biten har vi självklart också det mer hälsosamma levernet, samt det minskade belastningen på en redan utmärglad jord!

Mer information rörande mina nya planer kommer naturligtvis längre fram…

20130507-150612.jpg

Lite synd är det dock om vovvarna som verkligen älskar att åka bil!!

– följ oss på facebook – prenumerera på vårt nyhetsbrev – utmana oss med runkeeper – 

Skrivet av Henrik Olsson

2013 11 04 || 17:21

11 svar to 'Enträgna försök att skapa nya vanor…'

Subscribe to comments with RSS

  1. mm, och det är ju svårt när du behöver ta med dem, till exempel till veterinären eller annat sådant
    hoppas att det går som du planerar, det låter spännande
    kramar

    ansepanse

    2013 11 05 || 11:19

Lämna en kommentar:

Anti-Spam Quiz: