Våga följa din dröm!

14 kommentarer

Det är den där drömmen som du kanske aldrig talar om, men som kan avslöjas av din blick eller ett leende som plötsligt infinner sig på dina läppar.

Du hoppas innerligt och vårdar drömmen ömt – och önskar hårt att en dag få se den slå in!

Det pirrar i din mage, och likt en nyförälskad känns varje steg du tar lättare och lättare tills att du nästan svävar fram i vardagen och allt känns enkelt och så underbart.

Du anförtror din dröm åt någon som du är övertygad ska stödja din sak och även om vännens läppar hurrar för dig så syns ett tvivel ack så tydligt i dennes blick. Du fortsätter ändå anförto dig åt andra, men även där möts du av läppars lögner i kontrast till ögons ärlighet.

Den oskuldsfulla drömmen börjar allt mer blekna bort i en våg av tvivel och ifrågasättande, och dess fjäderlätta känsla den erbjöd förbyts sakta till en börda du ej orkar bära.

Du lärde dig ersätta ordet “möjligheter” med “problem”, och därmed förändrades allt.

En dag finner du kanske dig själv med att dagdrömma i soffan med benen på bordet, och du frågar dig själv vad som hände med den där drömmen du  en gång vårdat så ömt.

Ja, vad var det egentligen som hände?

Man kommer dessvärre alltid att möta människor som ställer sig tvivlande till sin egen och andras förmåga, och även om andra människors misstro kan avskräcka får man aldrig ge upp sin dröm – utan envist fortsätta sträva efter dess förverkligande.

Visst, det blir kanske inte alltid som man tänkt sig från början, men att inte lyckas förverkliga något är aldrig så illa som att inte ge drömmen en chans att leva på riktigt. För du kan aldrig i förväg veta hur allt kommer att sluta…

För egen del möttes jag av tvivlande blickar och himlande ögon när jag först berättade om mina planer att gå från Kiruna till Ystad, och från vissa håll var motståndet hårt.

Jag ska inte sticka under stol med att jag själv också tvivlade, men jag var beredd att misslyckas – för först i ett sånt läge hade jag chans att lyckas.

Efter 2½ år av träning, förberedelser och övertid på  jobbet hade jag allt jag behövde för promenaden, och tidigt på morgonen den 2 juni 2012 tog jag mitt första steg på den 192 mil långa vandringen genom Sverige.

Trots allt arbete bakom visste jag inte då vad som skulle vänta mig längs vägen, men med hjälp av envishet och goda vänners stöd i mörka så väl som ljusa stunder nådde jag mitt mål 7 veckor senare.

Till alla tvivlares förtret.

Ge aldrig upp din dröm. Kämpa för den, och låt den utvecklas som den behöver!

Skrivet av Henrik Olsson

2013 03 05 || 04:30

Publicerat i Baronen - In Real Life

14 svar to 'Våga följa din dröm!'

Subscribe to comments with RSS

 1. mm, man lägger alltför lätt ner sina innersta drömmar, så ska man ju egentligen inte göra, vi lever bara en gång och inte ska vi väl sitta som gamlingar en dag och ångra att vi ingenting gjorde
  kramar

  ansepanse

  2013 03 05 || 11:18

 2. Härligt, vad vore vi utan drömmarna 🙂

  Nett

  2013 03 05 || 11:49

 3. bra inlägg!
  och jättefin bild!

 4. sv. haha det hade varit kul det ! 😀

  M A T I L D A ♥

  2013 03 05 || 18:29

Lämna en kommentar:

Anti-Spam Quiz: