Vi vet när vi ska hålla tyst!

42 kommentarer

Bagheera och Eragon

“Vi vet när vi ska hålla tyst”

Vi har ju hela sju hundar här hemma på gården, och det är väl inte så konstigt om ett och annat skall ekar här i skogarna. Visserligen finns det ett par hus i “närheten”, men jag tror inte att hundarnas skall stör så länge det bara hörs någon enstaka gång.

När jag skaffade min första hund bodde jag dock i lägenhet, och då var det lite annorlunda om hundarna skällde. Bland annat minns jag att Debbie fick ett ont öga till tidningsbudet som mitt i natten helt oväntat kunde kasta in en tidning. Det hörde till vardagen att hon gav i från sig ett skall.

Dock var det aldrig så allvarligt att jag behövde skaffa ett antiskallhalsband till henne, men däremot fick jag göra det när jag skaffade nr 2: Baloo.

Den finaste av vackra...

“Baloo”

Han skällde gärna och mycket, och för grannsämjans skull gjorde jag vad jag kunde för att få kontroll över den biten. Ett antiskallhalsband införskaffades. Funktionen var enkel. När hunden skällde fick den en dusch av citronextrakt, något som är helt ofarligt för hunden.

Behöver jag berätta att lägenheten tidvis luktade fräscht tack vare citrondoften? ^^

Idag använder vi visserligen inte någon form av antiskallhalsband till våra hundar, men det är något jag kan rekommendera: speciellt om man har grannar som kanske inte uppskattar en skällande hund i tid och otid.

Det finns ett par olika typer av antiskallhalsband: antingen det klassiska som avger en dusch med citronextrakt, eller ett som vibrerar och/eller avger ett ultraljud, samt ett där du har möjlighet att själv spela in det röstkommandot du använder för att få hunden att sluta skälla.

Ett par frågor till mina läsare:

 • Använder du antiskallhalsband på din hund / dina hundar?
 • Om “ja” – hur tycker du att det har fungerat?
 • Om du bor i flerfamiljshus: stör du dig på när andra hundar skäller?

Skrivet av Henrik Olsson

2010 08 08 || 20:02

42 svar to 'Vi vet när vi ska hålla tyst!'

Subscribe to comments with RSS

 1. Tittar in på din blogg nån gång då och då 🙂 Antiskallhalsband har jag aldrig behövt använda. Att hundar skäller ibland gör mig absoult ingenting. Har två boendeen nu för tillfället: Ett under helger och ett annat under veckorna. Där jag bor i hus har jag en granne med draghundar och där tycker jag de är mysigt med deras skällande/ylande på kvällarna, de gör de hemtrevligt helt enkelt! Där jag bor i lägenhet hörs så gott som aldrig någon hund och hade de varit någon som skäller ibland så hade inte de gjort mig något heller 🙂

  Däremot tänkte jag höra om tips av dig till vad man kan sätta ner i marken i en hundgård så att inte hunden kan gräva sig ut? Tänkte då du har några hundar så kanske du har någon erfarenhet på den biten. Vill mest göra de för säkerhetsskull då jag lika bygger en ny rastgård åt hunden. Tacksam för svar 🙂

  Veronica

  2010 08 10 || 13:41

 2. Vi använder inte antiskall på varken Diva eller Buster. Dom skäller väldigt sällan och dom fåtal gångerna hoppas jag att grannarna inte stör sig på. Vi testade på Buster då han hade en riktigt skall period men han älskade vattnet som kom från halsbandet och skällde slut på de och mumsade i sig vattnet med citronsmak 🙂

  Liza

  2010 08 17 || 14:04

Lämna en kommentar:

Anti-Spam Quiz: