Det magiska ordet…

2 kommentarer

Tidens tand...

Tidens tand...

Portarna slogs upp och in klev en äldre herre i sina bästa år, han tog av sig sin hatt och blottade sitt hår som vitnat av tidens tand. Folk hade precis börjat sätta sig ner och det högljudda sorlet förbyttes i en högaktingsfull tystnad som ibland bröts av någon som harklade sig eller hostade så tyst de bara kunde. Det var en speciell känsla i lokalen, folk hade samlats där av en speciell anledning.

Tystnade bröts så snart bingoutroparen lämnade kvällens första nummer. Med en bestämd stämma sa den gamla mannen “Bertil 12 – etta tvåa”. Folk kikade snabbt och effektivt över sina plattor i jakten nr 12. Spelet hade börjat, och varje deltagare gav bingoutroparen sin fulla uppmärksamhet i hopp om att de fått den rätta plattan. I hopp om att de skulle få ropa ut det magiska ordet inför alla församlade: “Bingo!”

Jag har själv väldigt lite erfarenhet av att just spela bingo, men när jag var liten minns jag att min mamma jobbade extra som just utropare. (Ni vet, på den tiden då folk tvingades gå ut i ur och skur för att få ta del av den här typen av gemenskap.) Jag minns att jag kunde sitta bredvid mamma, tyst som en liten mus, och titta ut över folkhavet. Ingen tycktes notera att jag iaktog dem – alla var helt inne i spelet. Det var deras stund, och inget kunde eller fick störa dem.

Annat är det idag… Det är bara att starta datorn för att kunna spela.

Kanske är du en av alla dem som gärna lägger lite tid på att spela bingo, men du tycker kanske att det är lite rörigt att hitta bra sajter för detta härliga spel? Gå in på bingosidan.com så hittar du mängder av olika sajter som erbjuder bingo online – och du är alltid välkommen att vara med i spelet!

Skrivet av Henrik Olsson

2010 02 01 || 17:08

2 svar to 'Det magiska ordet…'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Det magiska ordet…'.

 1. Tack För tipset!
  Men Jag skulle inte “våga” -Du Vet,spel Djävulen…..!?

  kalmariten

  2010 02 01 || 17:30

 2. Jag visste inte vart jag skulle skriva, men läste precis texten/berättelsen om din brors bortgång. Du skriver väldigt bra – fint och vackert, sorligt och positivt, tragiskt samt fridfullt. Jag visste inte om jag skulle var ledsen för din skull eller glad för din brors. Du har haft det jobbigt, men det sättet du skrev allt på visar hur du är som person, stark och mogen. Du har ett o annat bakom pannbenet. Jag har alltid trott att jag var starkt förrens jag förlora en familjemedlem, det har gått 3 år nu och jag har fortf inte sörjt, jag ignorerar hela situtionen. Din text har fått mig att tänka annorlunda på livet, jag har öppnat ögonen för världen och människor runt om kring mig. Ville bara säga tack.

  A.M

  2010 02 02 || 02:11

Lämna en kommentar:

Anti-Spam Quiz: