I hemmets lugna vrå…

2 kommentarer

Hem, ljuva hem...

Hem, ljuva hem…

Städning, kära vänner… städning är inte alltid den roligaste av syssor. Man jobbar hela veckan, och när det väl är helg påminns man av det som man slarvat med under veckan – städningen. Har man (som oss) 6 hundar under taket växer dammtussarna extremt fort…

Fredagarna är oftast värst. Veckans sista arbetsdag. “Men i kväll vill jag bara ta det lugnt” tänker man och skjuter på städningen ytterligare en dag. Visst är man värd en liten myskväll framför TV’n? Men samvetet gnager ju mer man undantränger plikten… det oundvikliga: Städningen.

Har du någonsin funderat på städhjälp, lekt med tanken på hur det skulle vara att komma hem till ett nystädat hem? Jag har funderat på det. Många gånger. Speciellt vid de tillfällen då arbetet och alla projekt på fritiden tagit all tid i anspråk. Man måste ju få tid att vila och ladda sina batterier. Det hade varit helt underbart att få lite hjälp hemma med diverse hushållsnära tjänster. Städning, fönsterputsning – och kanske få njuta av att någon handlat det som behövs…

Tack vare möjligheten till avdrag på hushållsnära tjänster kan allt fler få njuta lite extra av livet i den annars så stressade vardagen. Om det blir tillfälle någon gång skulle jag mer än gärna anlita ett företag för sådana uppdrag. Just nu är det dock inte riktigt läge för detta – men med lite tur kan detta bli verklighet i framtiden. Ni som kan utnyttja sådana tjänster bör göra det – det gynnar ju alla i längden!

Skrivet av Henrik Olsson

2010 01 29 || 17:24

2 svar to 'I hemmets lugna vrå…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Jag kan tycka att det är skönt att städa – fast i sin egna takt.
  Däremot inte på Fredagar. 🙂

  Cristian

  2010 01 29 || 17:38

 2. Själv har jag den turen? att va allergisk… Det gör att jag måste dammsuga minst en gång om dagen så här hinner det aldrig bli dammigt och hårigt =)

  SV: Nä, ingen vidare start alls… Och nu e jag trött… Haha, har jobbat 1 dag och e helt slut =) Snacka om att en förkylning kan slå ut kroppen totalt =) Ha en underbar kväll =)

  Linda

  2010 01 29 || 19:29

Lämna en kommentar:

Anti-Spam Quiz: